Amerikanska vegofärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska vegofärs-tacos

Amerikanska vegofärs-tacos

med rödkåls-slaw och salladslök

Tacofredag eller tacotisdag? Det här receptet passar lika bra vare sig du vill ha snabb helgmat eller en lyxig vardagsmiddag. Vi steker vegofärs med morot, lök och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba och låter sedan fyllningen sjuda i en krämig sås med ketchup, senap och Worcestershiresås som smaksättare. Sedan får färsen sällskap av rödkålsslaw, hackade tomater och krispig salladslök i varma tortillabröd.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Sulfiter
Soja
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Salladslök

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

2 st

Tomat

150 g

Rödkål, förskuren

5 g

Tex-Mex

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Ketchup (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3359 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett38.6 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker23.8 g
Protein27.3 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Stek vegofärs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, morot, lök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Blanda slaw
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.

Vispa ihop srirachamajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Vänd i rödkål.

Laga sås
3

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan.

Sjud under omrörning i 1 min, tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
4

Fyll tortillas med vegofärs och slaw.

Toppa med färska tomater och salladslök.