Amerikanska räkfyllda po-boys
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska räkfyllda po-boys

Amerikanska räkfyllda po-boys

med citronpepparpommes och majonnäsdipp

Po-boys är mackor med extra allt och härstammar från delstaten Louisiana. Vi gör vår version med rostade korvbröd som vi brer med vitlökssmör och fyller med räkor i sweet chilisås och tomatsallad. Kvällens tillbehör blir hemgjorda pommes med citronpeppar och en klick krämig majonnäs.

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Havre
Senap
Ägg
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Panamat

20 g

Sweet chilisås

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Smör till bröd

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3567 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett47.7 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker14.6 g
Protein21.6 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och citronpeppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda vitlökssmör
2

Under tiden, skölj salladsmix.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök och smör i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Finhacka tomat.

Blanda tomat, olivolja, salt och vitvinsvinäger i en liten skål.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt och Panamat. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ta av från värme, tillsätt sweet chilisås och smör och vänd runt.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Rosta bröd
5

Öppna korvbröd när det återstår 3 min av potatisens tillagningstid.

Bre bröd med vitlökssmör och placera dem direkt på ugnsgallret. Rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Vänd ner salladsmix i skålen med tomat precis innan servering.

Servera
6

Fyll varma bröd med sallad och räkor.

Lägg upp po-boys, resterande sallad och pommes i djupa tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.