Skip to main content
Krämig mac and cheese på portabello
Krämig mac and cheese på portabello

Krämig mac and cheese på portabello

med tryffelpangrattato och sallad

Den amerikanska klassikern mac and cheese är kanske så tätt på ”comfort food” man kan komma – alltså trygg och välsmakande mat som sprider en känsla av välbehag i hela kroppen! Med rigatoni i en härlig ostsås med portabello som toppas med spröd tryffelpangrattato får vi krämighet och krispighet i en härlig kombination. En snabb sallad med körsbärstomater, pistagenötter och vinägrett blir ett perfekt grönt tillbehör.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Nötter
pistaschmandel
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

15 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistaschmandel Kan innehålla spår av: Vete, Gluten, Havre, Sesam, Korn, Jordnötter, Spelt, Råg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Portabello

8 ml

Tryffelolja

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

30 g

Senap

(Innehåller: Senap)

60 g

Salladsmix

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Salvia

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till pangrattato

¼ tsk

Salt till svamp

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4451 kJ
Energi (kcal)1064 kcal
Fett60.8 g
varav mättat30.9 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker13.4 g
Kostfiber7.2 g
Protein39.3 g
Salt4.9 g
Potassium300 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan i en skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Stek salviablad i ca 1 min per sida, till de är krispiga men inte brända. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Stek svamp
3

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Krydda med salt och ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda balsamvinäger, hälften av senapen, olivolja, socker och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i vinägretten precis innan servering.

Laga sås
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt crème fraiche, gouda, hälften av finriven ost, grönsaksbuljong, resterande senap, sparat kokvatten och en generös nypa peppar.

Sjud under omrörning tills osten har smält, ca 1–2 min.

Rör ner pasta och svamp, krydda med salt och ta av pannan från värme.

Rör ner tryffelolja och resterande finriven ost i pangrattaton precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp mac and cheese i skålar och toppa med pangrattato och salviablad.

Servera med sallad toppad med pistagenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image