Skip to main content
American Black Bean Chilli
American Black Bean Chilli

American Black Bean Chilli

with Corn Salsa & Coconut Rice

4.2
(178)

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

8 g

Panamat

250 ml

Kokosmjölk

1 burk

Majs

1 st

Rödlök

1 st

Röd chili

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Tomat

75 g

Gräddfil

100 g

Basmatiris

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Svarta bönor

1 paket

Krossade tomater

1 portionspåse

Koriander

½ st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)171 kcal
Energi (kJ)715.6 kJ
Fett3.1 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater21.2 g
varav socker4.1 g
Kostfiber12.6 g
Protein10.8 g
Salt1.7 g

Instruktioner

1

Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, rör om och sätt på ett lock. Sänk till medelvärme och låt koka i ca 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas, ca 10 min.

2

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den är gyllene och börjar få svarta prickar, 4-5 min. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.

3

Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5.Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot.  Skölj de svarta bönorna i en sil under kallt vatten.

4

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt kryddmixen (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs 1-2 min. Tillsätt sedan morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan). Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 lime, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt salsan med limejuice, en nypa salt* och peppar*.  Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

6

Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.

7