
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
8 g
Panamat
250 ml
Kokosmjölk
1 burk
Majs
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
4 g
Grönsaksbuljong
1 st
Tomat
75 g
Gräddfil
100 g
Basmatiris
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Svarta bönor
1 paket
Krossade tomater
1 portionspåse
Koriander
½ st
Ekologisk lime
1.5 dl
Vatten
Koka upp kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en kastrull. Tillsätt basmatiriset, rör om och sätt på ett lock. Sänk till medelvärme och låt koka i ca 15 min. Ta av kastrullen från värmen med locket på, ställ åt sidan och låt vattnet absorberas, ca 10 min.
Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den är gyllene och börjar få svarta prickar, 4-5 min. Ta av stekpannan från värmen och lägg majsen i en salladsskål.
Finhacka rödlök, lägg lite åt sidan till salsan i steg 5.Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och riv morot. Skölj de svarta bönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt kryddmixen (stark!), vitlök och hälften av chilin (stark!) och fräs 1-2 min. Tillsätt sedan morot, svarta bönor, krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan). Låt sjuda i 5-7 min. Rör i en klick smör*, krydda med en nypa salt* och peppar*.
Hacka koriander och tomat. Riv limezest [1/2 lime, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Blanda koriander, tomater, resterande chili (stark!) och rödlök i skålen med majs. Smaksätt salsan med limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], limezest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Fördela kokosriset och böngrytan mellan era tallrikar. Skeda över majssalsa och toppa med en lenande klick gräddfil. Servera med resterande limeklyftor.