topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk poke bowl

Vegetarisk poke bowl

med picklad lök och vitlöksris (OBS! Ägg är en skafferivara)

Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

2 st

Morot

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 st

Ägg (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 3)

3 msk

Vatten (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2811 kJ
Energi (kcal)672 kcal
Fett29.2 g
varav mättat4 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker13.7 g
Protein17.8 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

Pickla lök
3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 6 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rör om och ställ åt sidan.

Fräs grönsaker
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. Lägg sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.

Stek ägg
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll av lagen från rödlöken.

Servera
6

Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över asiatisk majonnäs. Garnera med koriander och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P]. Servera med limeklyftor.