HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Poke Bowl
topBanner
Vegetarisk poke bowl

Vegetarisk poke bowl

med picklad lök och vitlöksris (OBS! Ägg är en skafferivara)

Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:GlutenSojaÄggSenapSesamSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerGluten, Soja, Ägg, Senap, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

5 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

2 st

Morot

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

1 g

Chili flakes

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 st

Ägg (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 3)

3 msk

Vatten (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)672 kcal
Energi (kJ)2811 kJ
Fett29.25 g
varav mättat4 g
Kolhydrater79.08 g
varav socker13.7 g
Protein17.84 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 6 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rör om och ställ åt sidan.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. Lägg sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll av lagen från rödlöken.

6

Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över asiatisk majonnäs. Garnera med koriander och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P]. Servera med limeklyftor.