
Vegetarisk poke bowl
med picklad lök och vitlöksris (OBS! Ägg är en skafferivara)
Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Jasminris
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Gurka
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
5
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
2
Morot
200
Champinjoner
1
Rödlök
1
Chili flakes
1
Koriander
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Lime
Ingår inte i din leverans
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 1)
2
Ägg (steg 5)
¼
Socker (steg 3)
3
Vatten (steg 3)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Dela lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 6 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Rör om och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. Lägg sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll av lagen från rödlöken.
Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över asiatisk majonnäs. Garnera med koriander och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P]. Servera med limeklyftor.