
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Nudlar kan varieras i oändlighet, och i kvällens rätt kombinerar vi dem med currykyckling och snabbstekta grönsaker och toppar med jordnötter och salladslök. Udonnudlar kommer från Japan, och är tjockare än vanliga nudlar. Här blir de basen i en snabb och lättlagad måltid med massor av härliga asiatiska smaker.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
150 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1 st
Salladslök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Goan Xacuti
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär paprika i 1 cm tjocka strimlor. Skär lök och salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, paprika och lök med en nypa salt i 4–5 min, rör om då och då, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt goan xacuti, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Ginger Ninja till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande. Rör i sweet chilisås, soja, nudlar och nudelvatten.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp currykyckling på tallrikar.
Toppa med jordnötter och salladslök.