Värmande currykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Värmande currykyckling

Värmande currykyckling

med udon nudlar och saltade jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Nudlar kan varieras i oändlighet, och i kvällens rätt kombinerar vi dem med currykyckling och snabbstekta grönsaker och toppar med jordnötter och salladslök. Udonnudlar kommer från Japan, och är tjockare än vanliga nudlar. Här blir de basen i en snabb och lättlagad måltid med massor av härliga asiatiska smaker.

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Goan xacuti

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3060 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett106.5 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater81.1 g
varav socker22.9 g
Protein43.4 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tjocka strimlor. Skär lök och salladslök i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, paprika och lök med en nypa salt i 4–5 min, rör om då och då, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Tillsätt goan xacuti, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Ginger Ninja till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande. Rör i sweet chilisås, soja, nudlar och nudelvatten.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp currykyckling på tallrikar.

Toppa med jordnötter och salladslök.