
En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Paprika
4
Panamat
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Kikärtor
1
Rödlök
2
Tomat
4
Grönsaksbuljong
200
Halloumi
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Bladpersilja
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½
Vitlöksklyfta
Socker (steg 3)
4
Vatten (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen.

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek rödlök i 5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa socker* och salt*, och lägg sedan över i en skål.

Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida.

Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.

