25 ml
Sojasås
(Innehållergluten, soja)50 ml
Koriander
20 g
Rödlök
2
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)1 tsk
Morot
2 msk
Gurka
Chili
Ingefära
Lime
Fullkornsnudlar
(Innehållergluten)Jordnötter
(Innehållerjordnötter)Ägg*
(Innehållerägg)Socker*
Vatten*
Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva rödlök tunt. Lägg lök, vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en skål. Blanda väl så att löken är helt täckt av lagen. Sätt skålen åt sidan.
Skala morot. Strimla både morot och gurka fint i ca 5 cm långa bitar. Dela lime i klyftor.
Kärna ur och finhacka chili. Skala och finhacka ingefära [1 tsp | 2 tsp].
Blanda chili, ingefära [1 tsk | 2 tsk], sojasås, juice från limeklyfta [1 st | 2 st] och lag [1 msk | 2 msk]från skålen med lök.
Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 5 min. Häll av dem och lägg tillbaka i kastrullen. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka jordnötter och koriander.
Fördela nudlarna mellan era tallrikar och lägg på grönsakerna och enkelstekt ägg. Fiska upp lökbitarna från lagen och toppa rätten med dem tillsammans med dressingen, jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.