Thai-inspirerad äggsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerad äggsallad

Thai-inspirerad äggsallad

med nudlar, picklad lök och jordnötter

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Koriander

1

Rödlök

50

Vitvinsvinäger

2

Morot

1

Gurka, piccolo

Gurka

1

Röd chili

½

Ingefära

1

Lime

200

Nudlar

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

1

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)111 kcal
Energi (kJ)464 kJ
Fett4.74 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater7.7 g
varav socker4.1 g
Protein7.31 g
Salt2 g

Instruktioner

1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva rödlök tunt. Lägg lök, vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en skål. Blanda väl så att löken är helt täckt av lagen. Sätt skålen åt sidan.

2

Skala morot. Strimla både morot och gurka fint i ca 5 cm långa bitar. Dela lime i klyftor.

3

Kärna ur och finhacka chili. Skala och finhacka ingefära [1 tsp | 2 tsp].

4

Blanda chili, ingefära [1 tsk | 2 tsk], sojasås, juice från limeklyfta [1 st | 2 st] och lag [1 msk | 2 msk]från skålen med lök.

5

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 5 min. Häll av dem och lägg tillbaka i kastrullen. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka jordnötter och koriander

6

Fördela nudlarna mellan era tallrikar och lägg på grönsakerna och enkelstekt ägg. Fiska upp lökbitarna från lagen och toppa rätten med dem tillsammans med dressingen, jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image