Thai-inspirerad nudelsallad

Thai-inspirerad nudelsallad

med stekt ägg, picklad lök och jordnötter (OBS! Ägg är en skafferivara)

Färdas över halva jordklotet mot ett arkipelag av picklad lök, jordnötter och nykokta nudlar som slingrar sig gåtfullt i skålen likt Bangkoks rustika sidogator. Toppa med ett gyllene ägg som lyser upp middagen likt en thailändsk sol och stig av vid nästa stopp: himmelriket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojajordnötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1

Rödlök

50 ml

Vitvinsvinäger

2 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Chili

½ st

Ingefära

1 st

Lime

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

2 skiva

Vatten*

1 tsk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2498 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater91 g
varav socker17 g
Kostfiber6 g
Protein25 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull.

Skiva rödlök tunt.

Lägg lök, vitvinsvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en skål. Blanda väl så att löken är helt täckt av lagen. Sätt skålen åt sidan.

2

Skala morot. Strimla både morot och gurka fint i ca 5 cm långa bitar.

Dela lime i klyftor.

3

Kärna ur och finhacka chili. Skala och finhacka ingefära [1 tsp | 2 tsp].

4

Blanda chili, ingefära [1 tsk | 2 tsk], sojasås, juice från limeklyfta [1 st | 2 st] och lag [1 msk | 2 msk]från skålen med lök.

5

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 5 min. Häll av dem och lägg tillbaka i kastrullen.

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg [2 st | 4 st] i 5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Grovhacka jordnötter och koriander.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

6

Fördela nudlarna mellan era tallrikar och lägg på grönsakerna och enkelstekt ägg.

Fiska upp lökbitarna från lagen och toppa rätten med dem tillsammans med dressingen, jordnötter och koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!