Teriyakikyckling i baobröd & potatissallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakikyckling i baobröd & potatissallad

Teriyakikyckling i baobröd & potatissallad

med sesamsyltade grönsaker och krispig svamp

Kvällens lyxiga middag är som hämtad från en izakaya, vilket kan beskrivas ungefär som en avslappnad japansk tapasbar. Vi slår på stora smaktrumman och bjuder på teriyakikyckling i bao-bröd, sesamsyltade grönsaker och en underbart krämig potatissallad med majonnäs och salladslök. Visst börjar det redan vattnas i munnen?

Taggar:
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Sulfiter
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Bakpotatis

1 st

Salladslök

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

300 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

8 g

Kycklingbuljong

6 st

Bao-bröd

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

100 g

Ostronskivling

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till stekning

2 st

Ägg till panering

2 msk

Mjölk till panering

4 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4636 kJ
Energi (kcal)1108 kcal
Fett39.2 g
varav mättat7 g
Kolhydrater128.5 g
varav socker29.5 g
Protein61.8 g
Salt8.7 g

Instruktioner

Gör potatissallad
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda avsvalnad potatis med majonnäs, salladslök, sesamolja, salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan.

Sylta grönsaker
2

Under tiden, skär rädisor i kvartar.

Skär gurka i 1/2 cm tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd gurka, rädisor och hälften av sesamfröna i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Stek svamp
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Halvera större svampar.

Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda hälften av kycklingbuljongen, resterande sesamfrön, mjöl, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd svamp först i äggblandning och sen i mjöl och tillsätt den till pannan.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: Behåll resterande ägg och mjöl till STEG 4.

Panera kyckling
4

Krydda kyckling med salt. 

Ta fram tallrikarna med ägg och mjöl. Blanda panko och resterande kycklingbuljong i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Tillsätt extra mjöl och ägg vid behov.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Under tiden, klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och syltade grönsaker i skålar.

Lägg upp svamp på en tallrik med asiatisk dressing att doppa i.

Fyll bao-bröd med kyckling, ringla över lite teriyakisås och lägg upp på en tallrik.