Sweet chilimarinerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilimarinerat fläsk

Sweet chilimarinerat fläsk

med stekt broccolini och buljongkokt ris

Mört fläsk får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Broccolini

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ st

Lime

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Ingefära

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2607 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett16.3 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater84.6 g
varav socker18.6 g
Protein34.4 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong i en kastrull.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Skär morot i 1/2 cm tunna stavar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka broccolini [1/2 påse, 2P].

Finhacka vitlök.

Riv oskalad ingefära fint.

Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda det med salt. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Blanda sås
4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära [2 tsk | 4 tsk] och en generös skvätt limejuice i en liten skål.

Krydda grönsakerna i stekpannan med en nypa salt och peppar. Lägg över dem i en skål med lock.

Stek kött
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja (vid behov) i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min, eller tills genomstekt.

Tillsätt sås när det återstår 30 sek av stektiden, och rör om tills den är uppvärm och ingefäran är väldoftande.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar.

Toppa med sweet chilimarinerat fläsk och pressa över juice från resterande limeklyftor.