
”Yaki udon” är en snabblagad japansk wokrätt med breda udon-nudlar, kött och grönsaker. I det här premiumreceptet steker vi pak choi och svamp och blandar det med nudlar och en soja- och hoisinsås. Till sist toppar vi med tunt skivad rumpstek och salladslök och serverar med citrusfruktsyltad sesamgurka. Njutning i varje tugga!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Rumpstek
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
1 st
Pak choi
60 g
Hoisinsås
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
½ st
Gurka
1 st
Citrusfrukt
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Ta fram kött så det blir rumstempererat. Krydda med salt.
Blanda hälften av sojasåsen, hälften av hoisinsåsen och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Skär gurka i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda en generös skvätt citrusfruktsaft, sesamfrön, socker, vatten och salt i en medelstor skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.
Häll av före servering.

Grovhacka pak choi.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Skär svamp och salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Hetta upp stekpannan på medelhög värme igen. Tillsätt en skvätt olivolja om det behövs.
Stek lök, pak choi och svamp i 2–3 min.
Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt resterande sojasås och hoisinsås, färska udonnudlar och vatten. Sjud i 2–3 min.
Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp nudlar och grönsaker i djupa tallrikar.
Toppa med skivat kött och salladslök.
Servera med syltad gurka.