Skip to main content
Stekta yaki udon-nudlar och rumpstek

Stekta yaki udon-nudlar och rumpstek

med pak choi och svamp

”Yaki udon” är en snabblagad japansk wokrätt med breda udon-nudlar, kött och grönsaker. I det här premiumreceptet steker vi pak choi och svamp och blandar det med nudlar och en soja- och hoisinsås. Till sist toppar vi med tunt skivad rumpstek och salladslök och serverar med citrusfruktsyltad sesamgurka. Njutning i varje tugga!

Taggar:
Mjölkfri
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

200 g

Champinjoner

1 st

Lök

1 st

Pak choi

60 g

Hoisinsås

(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

½ st

Gurka

1 st

Citrusfrukt

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2876 kJ
Energi (kcal)687 kcal
Fett16.5 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater87.8 g
varav socker18.5 g
Kostfiber10.5 g
Protein50.2 g
Salt5.6 g
Potassium866.1 mg
Calcium93.2 mg
Iron2.2 mg

Instruktioner

Marinera kött
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat. Krydda med salt.

Blanda hälften av sojasåsen, hälften av hoisinsåsen och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Sylta gurka
2

Skär gurka i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda en generös skvätt citrusfruktsaft, sesamfrön, socker, vatten och salt i en medelstor skål.

Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan.

Häll av före servering. 

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär svamp och salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 34 min per sida eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Stek grönsaker och koka nudlar
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme igen. Tillsätt en skvätt olivolja om det behövs.

Stek lök, pak choi och svamp i 23 min. 

Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt resterande sojasås och hoisinsås, färska udonnudlar och vatten. Sjud i 23 min.

Skär kött i tunna skivor. 

Servera
6

Lägg upp nudlar och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med skivat kött och salladslök. 

Servera med syltad gurka.