Skip to main content
Stekt pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

I kväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

225 g

Nötfärs

4 g

Köttbuljong

1 st

Gurka

300 g

Potatis

1 st

Worcestershiresås

100 g

Brunsås

12 ml

Balsamvinäger

2 st

Rödbeta

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till inläggning

1 dl

Vatten till inläggning

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2690 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett32.8 g
varav mättat13 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker21 g
Kostfiber6.3 g
Protein33.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g
Potassium747.6 mg
Calcium21.8 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills möra.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt . 

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5–6 min, tills mjuk.

Rör i balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål.

Pickla gurka
3

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Rör i gurka och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, ägg, worcestershiresås, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).

Rör i brunsås, vatten, köttbuljong och en nypa peppar.

Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.

Servera med picklad gurka.