
Vi hoppas att ni har sparat denna rätt til helgen, vi ska nämligen laga en riktig festmåltid! Vi bryner fläskytterfilé och låter den sen bli färdigstekt i ugnen. Samtidigt rostar vi potatis toppad med hårdost, steker broccolini och mandlar, och lagar en underbar rödvinssås! Vi toppar potatisen med krispig prosciutto, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Broccolini
½
Schalottenlök
60
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
300
Fläskytterfilé
400
Småpotatis
1
Vitlöksklyfta
½
Rosmarin
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
50
Prosciutto
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40
Rucola
½
Vatten (steg 4)
½
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så den blir rumstempererad och krydda med salt på båda sidorna. Halvera potatis och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Strö över riven ost efter 15 min.

Fördela prosciuttoskivor på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 6-8 min, och lägg över till en tallrik. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 2 min per sida. Lägg över kött på samma plåt med bakplåtspapper som du använde till prosciutton. Tillaga överst i ugnen i 12-15 min. Ta ut kött och låt det vila under folie i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök [½ st, 2P]. Plocka av och finhacka rosmarinblad [½ st, 2P]. Grovhacka mandlar. Skölj av stekpannan och hetta upp en ny skvätt olivolja på medelhög värme. Stek broccolini och mandlar i 2-3 min, eller tills mjuka och rostade. Ställ åt sidan på en tallrik och krydda med en nypa salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpannan på medelvärme. Stek schalottenlök, rosmarin och vitlök i 1 min. Sänk till medellåg värme och tillsätt rödvinssås, en skvätt vatten [½ dl | 1 dl], en nypa salt och peppar. Sjud i 2-3 min.

Skölj rucola. Blanda rucola med en nypa salt och peppari en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Bryt prosciutto i små bitar och blanda med rostad potatis. Skär kött i skivor.

Lägg upp rostad potatis, kött och rucola på tallrikar. Toppa rucola med broccolini och mandlar. Ringla rödvinssås över köttet.