Skip to main content
Stekt fläskytterfilé i gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskytterfilé i gräslökssås

Stekt fläskytterfilé i gräslökssås

med sauterad svamp & morot- och potatismos

Kött, sås, potatis och grönsaker serverar vi i kväll i form av en delikat och mättande kombination. Vi lagar krämigt morot- och potatismos och steker fläskytterfilé som får sällskap av en gräslökssås på crème fraiche, och så toppar vi härligheterna med stekt svamp och schalottenlök.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Crème fraiche

1 st

Schalottenlök

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gräslök

2 st

Morot

500 g

Bakpotatis

200 g

Champinjoner

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

1 msk

Smör till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2913 kJ
Energi (kcal)696 kcal
Fett35 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater58.4 g
varav socker14.5 g
Kostfiber8.7 g
Protein40.9 g
Salt4.1 g
Potassium400 mg
Calcium3.4 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Laga morot- och potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet. Mosa potatis och morot med mjölk, smör, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek svamp och schalottenlök
3

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och schalottenlök i 3–4 min, tills svamp är brynt och schalottenlök karamelliserad.

Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills brynt och gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Laga gräslökssås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt vatten, kycklingbuljong, salt och en generös nypa peppar till stekpannan. Rör om och sjud i 1 min.

Rör i kött, crème fraiche och gräslök (spara lite till garnering) och sjud i ytterligare 1 min, tills såsen är genomvarm.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp morot- och potatismos och kött på tallrikar.

Toppa med gräslökssås, svamp och schalottenlök.

Garnera med resterande gräslök.