Skip to main content
Snabb bacon-arrabiata med extra strimlad kyckling
Snabb bacon-arrabiata med extra strimlad kyckling

Snabb bacon-arrabiata med extra strimlad kyckling

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chili. Vår version innehåller även bacon, paprika och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Buljong

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

1 st

Paprika

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

180 g

Penne

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4259 kJ
Energi (kcal)1018 kcal
Fett42.6 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater90.7 g
varav socker21.8 g
Protein65.4 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 3) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek bacon och grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, lök, körsbärstomater, paprika, Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla och chiliflakes i 3–4 min, eller tills mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, socker, tomatpuré, buljong, sparat pastavatten, salt och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller tills pastan är färdig.

Rör ner färdig pasta och kyckling i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rivna basilikablad och ost.