
Kvällens gröna middag bjuder på en symfoni av smaker och texturer! Vi ugnsrostar BBQ-glaserad blomkål och kikärtor och serverar dem med krämigt potatismos, en enkel grönsallad med rädisor och en svalkande vitlöksdoftande yoghurtsås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Blomkålsbuketter
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
2 g
Spiskummin, malen
195 g
Kikärtor
250 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
60 g
Salladsmix
37.5 g
Rädisor
1 st
Gurka
½ st
Morot, Julienne
1 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Olja till kikärtor
¼ tsk
Salt till kikärtor
½ tsk
Salt till mos
3 msk
Mjölk till mos
1 msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelväme.
Tillsätt blomkål, hälften av spiskummin, salt och en nypa peppar till kastrullen med smör och vänd runt.
Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Häll av och skölj kikärtor.
Placera kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, resterande spiskummin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Bre BBQ-sås i ett jämnt lager på blomkål när det återstår 5 minuter av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Skölj salladsmix.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skär gurka i halvmånar.
Blanda olivolja, salladsmix, gurka, morot, rädisor och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka persilja.

Lägg upp blomkål, potatismos och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med kikärtor.
Garnera med persilja och servera med en klick yoghurtsås.