Kvällens gröna middag bjuder på en symfoni av smaker och texturer! Vi ugnsrostar BBQ-glaserad blomkål och kikärtor och serverar dem med krämigt potatismos, en enkel grönsallad med rädisor och en svalkande vitlöksdoftande yoghurtsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Blomkålsbuketter
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
2 g
Spiskummin, malen
195 g
Kikärtor
250 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
60 g
Salladsmix
37.5 g
Rädisor
1 st
Gurka
½ st
Morot, Julienne
1 msk
Smör till grönsaker
1 msk
Olja till kikärtor
¼ tsk
Salt till kikärtor
½ tsk
Salt till mos
3 msk
Mjölk till mos
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelväme.
Tillsätt blomkål, hälften av spiskummin, salt och en nypa peppar till kastrullen med smör och vänd runt.
Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.
Häll av och skölj kikärtor.
Placera kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, resterande spiskummin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Bre BBQ-sås i ett jämnt lager på blomkål när det återstår 5 minuter av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
Skölj salladsmix.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skär gurka i halvmånar.
Blanda olivolja, salladsmix, gurka, morot, rädisor och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Finhacka persilja.
Lägg upp blomkål, potatismos och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med kikärtor.
Garnera med persilja och servera med en klick yoghurtsås.