Skip to main content
BBQ-glaserad blomkål och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad blomkål och potatismos

BBQ-glaserad blomkål och potatismos

med rostade kikärtor & rädis- och gurksallad

Kvällens gröna middag bjuder på en symfoni av smaker och texturer! Vi ugnsrostar BBQ-glaserad blomkål och kikärtor och serverar dem med krämigt potatismos, en enkel grönsallad med rädisor och en svalkande vitlöksdoftande yoghurtsås.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Blomkålsbuketter

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

2 g

Spiskummin, malen

195 g

Kikärtor

250 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

37.5 g

Rädisor

1 st

Gurka

½ st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till kikärtor

¼ tsk

Salt till kikärtor

½ tsk

Salt till mos

3 msk

Mjölk till mos

1 msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2106 kJ
Energi (kcal)503 kcal
Fett27.5 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater72.6 g
varav socker41.3 g
Protein30 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelväme.

Tillsätt blomkål, hälften av spiskummin, salt och en nypa peppar till kastrullen med smör och vänd runt.

Lägg över blomkål på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Rosta kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor.

Placera kikärtor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, resterande spiskummin, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Laga mos
3

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Bre BBQ-sås i ett jämnt lager på blomkål när det återstår 5 minuter av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix.

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda olivolja, salladsmix, gurka, morot, rädisor och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Finhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp blomkål, potatismos och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med kikärtor.

Garnera med persilja och servera med en klick yoghurtsås.