Smakrik fläskgryta på karibiskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smakrik fläskgryta på karibiskt vis

Smakrik fläskgryta på karibiskt vis

med jasminris och mango- och chilisallad

Sätt krydda på middagsupplevelsen med vår karbibiska fläskgryta med en krämig kokossås som serveras med fluffigt ris och mangosallad. En rätt fullproppad med smaker som definitivt förgyller stunden runt matbordet.

Taggar:
Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Tärnat fläsk

4 g

Panamat

4 g

Kycklingbuljong

1 burk

Tomatpuré

125 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

2 st

Morot

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3410 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett30.8 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater96.6 g
varav socker31 g
Protein37.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kött
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt Panamat, tomatpuré, kokosmjölk, vatten, kycklingbuljong, hälften av chiliflakes, salt och en nypa peppar till pannan.

Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills sås har tjocknat och kött är genomstekt.

TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander.

Halvera lime.

Blanda sallad
5

Blanda morot, rödlök, mango, koriander, en generös skvätt limesaft, resterande chiliflakes, salt och en nypa peppar i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp risk och köttgryta i skålar.

Servera mangosallad vid sidan av.