Sätt krydda på middagsupplevelsen med vår karbibiska fläskgryta med en krämig kokossås som serveras med fluffigt ris och mangosallad. En rätt fullproppad med smaker som definitivt förgyller stunden runt matbordet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Tärnat fläsk
4 g
Panamat
4 g
Kycklingbuljong
1 burk
Tomatpuré
125 ml
Kokosmjölk
1 st
Mango
2 st
Morot
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt Panamat, tomatpuré, kokosmjölk, vatten, kycklingbuljong, hälften av chiliflakes, salt och en nypa peppar till pannan.
Sänk till medelvärme och sjud i 3–4 min, eller tills sås har tjocknat och kött är genomstekt.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Finhacka koriander.
Halvera lime.
Blanda morot, rödlök, mango, koriander, en generös skvätt limesaft, resterande chiliflakes, salt och en nypa peppar i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp risk och köttgryta i skålar.
Servera mangosallad vid sidan av.