Skip to main content
Salviastekta fläskkotletter
Salviastekta fläskkotletter

Salviastekta fläskkotletter

med pasta, tomatsås och ost

Fläskkött är en tacksam råvara som trivs fint med olika slags örter – och kanske allra bäst med salvia. Här steker vi örtmarinerade fläskkotletter med smör och salvia och serverar med pasta i en fyllig tomatsås. På toppen strör vi riven ost och färsk persilja. En rustik vardagsfavorit med massor av smak!

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

180 g

Linguine

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Lök

4 g

Buljong

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

195 g

Krossade tomater

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Kruspersilja

1 st

Salvia

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

¼ msk

Olja till stekning

½ msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2740 kJ
Energi (kcal)655 kcal
Fett17.7 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker12.8 g
Kostfiber6.7 g
Protein41.3 g
Salt3.6 g
Potassium491 mg
Calcium38.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kött
2

Plocka salviablad.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kött och krydda med en nypa salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

När det återstår 4 min, tillsätt smör och salvia i stekpannan. Ös köttet med smöret under resterande stektid.

Lägg över på en tallrik och täck med folie. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Finhacka persilja.

Laga tomatsås
4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme. 

Stek lök och vitlök i 3–4 min, eller tills mjukt och väldoftande. 

Tillsätt körsbärstomater, spenat, krossade tomater, buljong och en nypa salt och peppar. Koka i ytterligare 1–2 min, eller tills genomvarmt. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för en mindre syrlig sås.

Förbered pasta
5

Rör ner pasta i tomatsåsen. 

Skiva fläskkotletter.

Servera
6

Lägg upp pasta och sås i skålar.

Toppa med kött.

Strö över riven ost och persilja.