Fläskkött är en tacksam råvara som trivs fint med olika slags örter – och kanske allra bäst med salvia. Här steker vi örtmarinerade fläskkotletter med smör och salvia och serverar med pasta i en fyllig, örtig tomatsås. På toppen strör vi riven ost och färsk persilja. En rustik vardagsfavorit med massor av smak!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
180 g
Linguine
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Lök
4 g
Buljong
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
195 g
Krossade tomater, basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Kruspersilja
1 st
Salvia
125 g
Körsbärstomater
¼ msk
Olja till stekning
½ msk
Smör till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Plocka salviablad.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda med en nypa salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
När det återstår 4 min, tillsätt smör och salvia i stekpannan. Ös köttet med smöret under resterande stektid.
Lägg över på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Finhacka persilja.
Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme.
Stek lök och vitlök i 3–4 min, eller tills mjukt och väldoftande.
Tillsätt körsbärstomater, spenat, krossade tomater, buljong och en nypa salt och peppar. Koka i ytterligare 1–2 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en klick smör för en mindre syrlig sås.
Rör ner pasta i tomatsåsen.
Skiva fläskkotletter.
Lägg upp pasta och sås i skålar.
Toppa med kött.
Strö över riven ost och persilja.