HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Ryggbiffburgare Och Pepparaioli
topBanner
Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

med stekt portobello och spröda pommes

Bistroburger

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SulfiterÄggSenapGlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

300 g

Angus ryggbiff

75 g

Portobello

80 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

2 st

Briochebröd

(InnehållerÄgg, Gluten, MjölkKan innehållaSesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1148 kcal
Energi (kJ)4803 kJ
Fett63.55 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater98.44 g
varav socker18.5 g
Protein48.78 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Skär svamp [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt och peppar. Fräs i 3-4 min. Lägg över till en skål.

3

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk] och socker[1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Lägg över till en skål. 

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja (vid behov) i samma stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. Skölj rucola. Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål. TIPS: Mortla pepparn extra om du önskar den finare.

6

Skär kött i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, portobello, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och en klick pepparaioli på tallrikar.