Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

med stekt portobello och spröda pommes

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2

Grovmalen svartpeppar

500

Potatis

300

Angus ryggbiff

75

Portobello

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

40

Rucola

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1148 kcal
Energi (kJ)4803 kJ
Fett63.55 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater98.44 g
varav socker18.5 g
Protein1.7 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt på båda sidorna. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek svamp
2

Skär svamp [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt och peppar. Fräs i 3-4 min. Lägg över till en skål.

Karamellisera lök
3

Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk] och socker[1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Lägg över till en skål. 

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja (vid behov) i samma stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. Skölj rucola. Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål. TIPS: Mortla pepparn extra om du önskar den finare.

Servera
6

Skär kött i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, portobello, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och en klick pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image