topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med krämig spenatsås och Lyonnaise-style potatis

Premium

Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att tillagas Lyonnaise-style, vilket innebär att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med schalottenlök, timjan och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

100 g

Spenat

500 g

Potatis

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 påse

Timjan

4 g

Köttbuljong

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3142 kJ
Energi (kcal)751 kcal
Fett39 g
varav mättat19 g
Kolhydrater60 g
varav socker17 g
Kostfiber6 g
Protein41 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* och peppar*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd, sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är spröda.

2

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Rör i vatten* (se ingredienslistan) och socker*. Koka i ytterligare 2-3 min, eller tills det börjar karamelliseras. Överför till en liten skål.

3

Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Hetta upp stekpannan på medelvärme medan köttet vilar. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök, spenat och timjan [1 kvist, 2 pers | 2 kvistar, 4 pers] och fräs i ytterligare 1-2 min eller tills spenaten börjar slokna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och avrunnen köttsaft från köttet. Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar*. Plocka bort timjan innan servering.

6

Blanda karamellisera rödlök med rostad potatis. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, Lyonnaise-style potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.