HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäknudlar
topBanner
Räknudlar

Räknudlar

med ingefära, vitlök, paprika och koriander

Här har vi en rätt till för att imponera med; räknudlar med intensiva asiatiska smaker är sannerligen ett steg bort från svenska köket - vilket ju gör det till en riktigt spännande rätt (att den är superenkel och snabb att laga stannar mellan oss).

Allergener:glutensojakräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

50 g

Vitlöksklyfta

Ingefära

Lime

Morot

Rödlök

Röd paprika

Koriander

Honung

Nudlar

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)110.625 kcal
Energi (kJ)462.855 kJ
Fett0.1 g
varav mättat0 g
Kolhydrater24.4125 g
varav socker19.7 g
Protein2.6125 g
Salt3.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök, limezest och limejuice [1/2 lime, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morot, lök och paprika i 3-4 min tills de är mjuka. Krydda med en nypa peppar* och lägg grönsakerna i en bunke. 

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. När oljan är varm, stek räkorna i 3-4 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

4

Tillsätt nudlarna i kastrullen med kokande vatten*. Låt koka i 7-8 min. Spara lite kokvatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll sedan av resten. Skölj nudlarna i en sil under kallt vatten.

5

Lägg över räkorna på en tallrik och häll över marinaden i stekpannan. Låt koka upp i ca 30 s innan du tillsätter grönsakerna, nudlarna och det sparade kokvattnet. Rör om tills uppvärmt.

6

Fördela nudlarna och räkorna mellan era tallrikar och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.