
Här har vi en rätt till för att imponera med; räknudlar med intensiva asiatiska smaker är sannerligen ett steg bort från svenska köket - vilket ju gör det till en riktigt spännande rätt (att den är superenkel och snabb att laga stannar mellan oss).
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
Räkor
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Lime
1
Morot
1
Rödlök
1
Röd paprika
1
Koriander
50
Honung
200
Nudlar

Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök, limezest och limejuice [1/2 lime, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morot, lök och paprika i 3-4 min tills de är mjuka. Krydda med en nypa peppar* och lägg grönsakerna i en bunke.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. När oljan är varm, stek räkorna i 3-4 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

Tillsätt nudlarna i kastrullen med kokande vatten*. Låt koka i 7-8 min. Spara lite kokvatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll sedan av resten. Skölj nudlarna i en sil under kallt vatten.

Lägg över räkorna på en tallrik och häll över marinaden i stekpannan. Låt koka upp i ca 30 s innan du tillsätter grönsakerna, nudlarna och det sparade kokvattnet. Rör om tills uppvärmt.

Fördela nudlarna och räkorna mellan era tallrikar och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.