HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Räknudlar

Räknudlar

med ingefära, vitlök, paprika och koriander

Här har vi en rätt till för att imponera med; räknudlar med intensiva asiatiska smaker är sannerligen ett steg bort från svenska köket - vilket ju gör det till en riktigt spännande rätt (att den är superenkel och snabb att laga stannar mellan oss).

Allergener:Fiskkräftdjurglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Räkor

(InnehållerFisk, kräftdjur)

½ paket

Nudlar

(Innehållergluten)

1 st

Rödlök

1 st

Lime

1 st

Morot

50 ml

Honung

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Röd paprika

1 påse

Koriander

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2404 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett3 g
varav mättat1 g
Kolhydrater105 g
varav socker29 g
Kostfiber5 g
Protein29 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en kastrull.
Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers].

Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor.

Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt.

Grovhacka koriander.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök, limezest och limejuice [1/2 lime, 2 pers] i en skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morot, lök och paprika i 3-4 min tills de är mjuka. Krydda med en nypa peppar och lägg grönsakerna i en bunke.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan. När oljan är varm, stek räkorna 3-4 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

4

Tillsätt nudlarna i kastrullen med kokande vatten*. Låt koka i 7-8 min.

Spara lite kokvatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll sedan av resten.

Skölj nudlarna i en sil under kallt vatten.

5

Lägg över räkorna på en tallrik och häll över marinaden i stekpannan. Låt koka upp i ca 30 s innan du tillsätter grönsakerna, nudlarna och det sparade kokvattnet. Rör om tills uppvärmt .

6

Fördela nudlarna och räkorna mellan era tallrikar och garnera med koriander.

Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!