
Gyoza är en sorts japanska dumplings som sprödsteks och ångas i stekpanna. De passar lika bra som snacks som till middag! Här serverar vi dem med fluffigt jasminris, en syrlig slaw med ingefärssyltad lök och en smakrik katsusås att doppa i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
150 g
Jasminris
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot, Julienne
1 st
Citrusfrukt
10 g
Ingefärspasta
2 g
Curry on
40 g
Sweet chilisås
90 ml
Kokosmjölk
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten)
1 st
Lök
1 st
Koriander
75 g
Sockerärtor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
½ dl
Vatten till gyoza
1 msk
Smör till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, halvera citrusfrukt.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda lök, ingefärspasta, salt, socker och en skvätt citrussaft i en stor skål. Ställ åt sidan.
Ansa och halvera sockerärtor.
Grovhacka koriander.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek gyoza med den platta sidan neråt i 2–3 minuter, eller tills bottnarna är gyllene.
Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och bottnarna är krispiga.
Lägg över på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Torka ur stekpannan och smält smör i den på medelhög värme.
Fräs Curry on i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner sojasås, sweet chilisås och kokosmjölk och sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Precis före servering, vänd ner kål, morot, koriander och sockerärtor i skålen med lök.
Lägg upp jasminris, gyoza och slaw i djupa tallrikar.
Servera med katsusås.