topBanner
Poke bowl

Poke bowl

picklad lök, ingefärs- och vitlöksris (OBS! Ägg är en skafferivara)

Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasesamäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Gurka

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

5 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

2 st

Morot

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

1 g

Chili flakes

1 påse

Koriander

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

2 st

Ägg* (steg 5)

(Innehållerägg)

Socker* (steg 3)

3 dl

Vatten* (steg 1)

3 msk

Vatten* (steg 3)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2697 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett26 g
varav mättat3 g
Kolhydrater80 g
varav socker14 g
Protein18 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Riv limezest och dela lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 6 msk], en nypa socker* och salt* i en skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i ytterligare en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], limezest, en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i 1 min. Lägg över i en skål och täck över för att behålla värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll av lagen från rödlöken.

6

Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg. Ringla över dressing. Garnera med koriander och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P]. Servera med limeklyftor.