topBanner
Poke bowl

Poke bowl

picklad lök, ingefärs- och vitlöksris

Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensojaäggsesamsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

1 st

Morot

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

½ paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Chili flakes

20 g

Koriander

25 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

25 ml

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Vitvinsvinäger

Lime

Ingår inte i din leverans

15 g

Smör*

(Innehållermjölk)

300 ml

Vatten*

1 påse

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2435 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett23 g
varav mättat6 g
Kolhydrater74 g
varav socker10 g
Protein17 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök. Riv ingefära.

Smält smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i ca 1 min.

Tillsätt ris, en nypa salt* och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.

2

Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

3

Blanda hälften av rödlöksskivorna, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa socker* och salt* i en skål. Rör om och ställ åt sidan.

Blanda asiatisk dressing med majonnäs i ytterligare en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morotsriv och resterande rödlök i 4-5 min.

Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2 pers], limezest, en nypa chili flakes och en skvätt limejuice.

Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i ca 1 min. För sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck äggen* i pannan och stek i 3-4 min tills de är klara och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Grovhacka koriander.

6

Häll av lagen från rödlöken.

Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg*. Ringla över dressingen.

Garnera med koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.