”Philly cheese”-sandwich med vegokebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

”Philly cheese”-sandwich med vegokebab

med oreganopommes och BBQ-majonnäs

Philly cheese steak är en klassisk macka med extra allt från Philadelphia. I kväll lagar vi en vegoversion av denna populära rätt, som består av vegokebab som steks med lök, paprika och BBQ-krydda. Sedan fyller vi korvbröd med vegokebaben och rostar dem i ugnen med riven ost på toppen. Vi serverar våra sandwichar med oreganopommes och BBQ-majonnäs.

Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Soja
Vete
Gluten
Havre
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

1 st

Lök

1 st

Paprika

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4888 kJ
Energi (kcal)1168 kcal
Fett47.9 g
varav mättat58.5 g
Kolhydrater79.6 g
varav socker21.7 g
Protein32.2 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Blanda hälften av BBQ-sås med majonnäs i en liten skål.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt BBQ-krydda, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande. Lägg över på en tallrik.

4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Steg vegokebab, Vitlöksflörter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt stekta grönsaker och resterande BBQ-sås till pannan. Vänd runt, ställ åt sidan och håll varmt.

5

Öppna korvbröd och fyll med vegokebab. Toppa med ost.

Placera dem direkt på ugnsgallret när det återstår 2–3 min av potatisens tillagningstid.

Värm i resterande tid, eller tills uppvärmda.

6

Lägg upp kebabfyllda bröd och oreganopommes på tallrikar.

Servera med en klick BBQ-majonnäs.