Skip to main content
Paprika- och fläskgryta
Paprika- och fläskgryta

Paprika- och fläskgryta

med långkornigt vitt ris och kruspersilja

I dag lagar vi en supergod fläskgryta med paprika, vitlök, rödlök och morot. Grytan blir fyllig av grädde, och får utsökt smak av vår färdiga kryddblandning Jorden Runt. Vi serverar grytan med kokt ris och garnerar med persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Tomat

300 g

Fläskytterfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ st

Tomatpuré

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Lök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3647 kJ
Energi (kcal)872 kcal
Fett40.7 g
varav mättat21.9 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker17.8 g
Kostfiber6.3 g
Protein40.9 g
Salt4.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka morot (oskalad) och lök.

Skär kött i 2 cm tjocka skivor på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över kött på en tallrik och ställ åt sidan.

Tillsätt lök och Jorden Runt till stekpannan. Stek i 1–2 min på medelhög värme, eller tills väldoftande. Tillsätt paprika och morot och stek i 5–6 min.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka tomat och persilja.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, tomatpuré och tomat till stekpannan, och rör om.

Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Tillsätt kött
5

Tillsätt kött och en nypa chiliflakes till stekpannan och låt värmas upp, 30 sek.

Krydda med salt och en generös nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med fläskgryta.

Garnera med persilja.