
Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Vi pannsteker fläskkotlett kryddad med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Potatisen rostar vi i ugnen, såsen är en krämig schalottenlöksås och salladen är en syrlig balsamicosallad med paprika, tomat och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Skivad fläskkotlett
500
Potatis
4
Kycklingbuljong
1
Schalottenlök
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
2
Tomat
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
1
Bladpersilja
1
Paprika
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½
Olivolja (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Skär schalottenlök i tunna skivor.

Krydda kött med salt, peppar och resterande Mamas favorit när potatisen har rostat i 10 min.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] i samma stekpanna på medellåg värme (låt den svalna lite först). Stek schalottenlök i 2-3 min, tills mjuk.
Rör i vatten [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong. Sjud i 1-2 min.
Ta av från värme och låt svalna i 1 min. Rör i gräddfil [½ paket, 2p].
Rör i kött och värm tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], balsamvinäger, en nypa salt och peppar i en skål.
Rör i paprika, tomat och persilja.

Lägg upp kött, sås, potatis och balsamicosallad på tallrikar.
Strö hyvlad ost över salladen.