HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Fläskkotlett
topBanner
Pannstekt fläskkotlett

Pannstekt fläskkotlett

med krämig löksås och balsamicosallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Vi pannsteker fläskkotlett kryddad med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Potatisen rostar vi i ugnen, såsen är en krämig schalottenlöksås och salladen är en syrlig balsamicosallad med paprika, tomat och persilja.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfri
Allergener:MjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Fläskkotlett, skivad

500 g

Potatis

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Schalottenlök

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

2 st

Tomat

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Paprika

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)616 kcal
Energi (kJ)2577 kJ
Fett27.37 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater58.14 g
varav socker14.9 g
Protein37.1 g
Salt1.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min.

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

3

Krydda kött med salt, peppar och resterande Mamas favorit när potatisen har rostat i 10 min.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

4

Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] i samma stekpanna på medellåg värme (låt den svalna lite först). Stek schalottenlök i 2-3 min, tills mjuk.

Rör i vatten [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong. Sjud i 1-2 min.

Ta av från värme och låt svalna i 1 min. Rör i gräddfil [½ paket, 2p].

Rör i kött och värm tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.

5

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], balsamvinäger, en nypa salt och peppar i en skål.

Rör i paprika, tomat och persilja.

6

Lägg upp kött, sås, potatis och balsamicosallad på tallrikar.

Strö hyvlad ost över salladen.