
Vegetarisk mat är allt annat än tråkig! Här är beviset – för vem skulle säga nej till panerad grillost som stekts gyllene och spröd och serveras på en bädd av rostade rotfrukter med salladsmix vänd i en syrlig citrondressing? Vi toppar med rostade pumpakärnor och krämig pestodressing, och så är det dags att hugga in!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Rödbeta
1 st
Citron
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
50 g
Krämig pestodressing
450 g
Sötpotatis
20 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
100 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera sötpotatis, lök och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Mamas Favorit och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Skär grillost i 1 cm stora bitar (3 per person).
Lägg vetemjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, resten av Mamas Favorit och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Placera pumpakärnor på ena sidan plåten med rotfrukter när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.
Skölj salladsmix.
Halvera citron.

Blanda citronsaft, olivolja, salt, salladsmix och en nypa peppar i en stor skål.
Låt rostade rotfrukter svalna i 2 min och blanda dem med salladsmix.

Lägg upp rostade rotfrukter och sallad i djupa skålar och toppa med grillost och pumpakärnor.
Ringla över krämig pestodressing.