HelloFresh
Nudelwok med sötsurt-fläskkött

Nudelwok med sötsurt-fläskkött

ananas och sesamfrön

Snabblagad

Vi kan inte få nog av det asiatiska kökets fantastiska smakkombinationer, och känner du som oss kommer du älska denna nudelwok! På under halvtimmen är middagen klar - fantastisk sötsur marinad med färsk ananas i centrum som du steker strimlad fläskytterfile i. Tillsammans med wokade grönsaker och nudlar att vira upp på gaffeln med sesamfrön som trevlig crunch blir varje tugga en syndigt god njutning.

Allergener:glutensojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Grön paprika

1 st

Morot

50 g

Ananas bitar, förskuren

300 g

Fläskkotlett hel

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Ketchup

200 g

Nudlar

(Innehållergluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

20 g

Socker*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3021 kJ
Energi (kcal)722 kcal
Fett14 g
varav mättat5 g
Kolhydrater100 g
varav socker23 g
Kostfiber6 g
Protein47 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull.

Finhacka vitlök. Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor.

Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor.

Skär oskalad morot i halvmånar.

Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Blanda sojasås, vitlök, ketchup, ananas, socker, vatten (se ingredienslistan), limezest, en skvätt limejuice och hälften av sesamfröna i en skål.

3

Tillsätt nudlarna [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* till det kokande vattnet och låt koka i 8-9 min, eller tills de är 'al dente'.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme.

Woka paprika och morot i 4-5 min.

Lägg över grönsakerna i en skål och täck över så de håller sig varma.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna och stek köttstrimlorna i 3-4 min, eller tills de är genomstekta.

Tillsätt den sötsura såsen och stek under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat och strimlorna är klibbiga. Tillsätt grönsakerna och rör om ordentligt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa i mitten.

6

Fördela nudlar, grönsaker och sötsurt fläskkött med ananas mellan era tallrikar.

Toppa med resterande sesamfrön och servera med limeklyftor vid sidan av.