Nudelwok med sötsurt-fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nudelwok med sötsurt-fläskkött

Nudelwok med sötsurt-fläskkött

ananas och sesamfrön

Vi kan inte få nog av det asiatiska kökets fantastiska smakkombinationer, och känner du som oss kommer du älska denna nudelwok! På under halvtimmen är middagen klar - fantastisk sötsur marinad med färsk ananas i centrum som du steker strimlad fläskytterfile i. Tillsammans med wokade grönsaker och nudlar att vira upp på gaffeln med sesamfrön som trevlig crunch blir varje tugga en syndigt god njutning.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Grön paprika

1

Morot

50

Ananas

300

Fläskkotlett hel

25

Ketchup

200

Nudlar

Ingår inte i din leverans

4

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)306 kcal
Energi (kJ)1279 kJ
Fett11.59 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater18.25 g
varav socker13.3 g
Protein32.45 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär oskalad morot i halvmånar. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda sötsur-sås
2

Blanda sojasås, vitlök, ketchup, ananas, socker*, vatten* (se ingredienslistan), limezest, en skvätt limejuice och hälften av sesamfröna i en skål.

Koka nudlar
3

Tillsätt nudlarna [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* till det kokande vattnet och låt koka i 8-9 min, eller tills de är 'al dente'.

Woka grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Woka paprika och morot i 4-5 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck över så de håller sig varma.

Stek köttstrimlor
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna och stek köttstrimlorna i 3-4 min, eller tills de är genomstekta. Tillsätt den sötsura såsen och stek under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat och strimlorna är klibbiga. Tillsätt grönsakerna och rör om ordentligt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa i mitten.

Servera
6

Fördela nudlar, grönsaker och sötsurt fläskkött med ananas mellan era tallrikar. Toppa med resterande sesamfrön och servera med limeklyftor vid sidan av.