
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Nachos är det ultimata tilltugget när du har gäster eller bara vill skämma bort familjen lite extra. Den söta mangosalsan blir ett perfekt komplement till sältan i tortillachipsen, som vi gräddar med riven ost och toppar med crème fraiche.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Mango
1 st
Lime
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Rödlök
1 st
Röd chili
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills ost har smält.

Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Finhacka rödlök.
Grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Blanda mango, en skvätt limesaft, chili, rödlök, koriander, salt och en nypa peppar i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda crème fraiche, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera nachos direkt från plåten.
Ringla över crème fraiche-dressing och servera mangosalsa vid sidan av.