Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Nachos är det ultimata tilltugget när du har gäster eller bara vill skämma bort familjen lite extra. Den söta mangosalsan blir ett perfekt komplement till sältan i tortillachipsen, som vi gräddar med riven ost och toppar med crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller Mjölk)
1 st
Mango
1 st
Lime
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
½ st
Rödlök
1 st
Röd chili
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills ost har smält.
Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Finhacka rödlök.
Grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Blanda mango, en skvätt limesaft, chili, rödlök, koriander, salt och en nypa peppar i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda crème fraiche, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera nachos direkt från plåten.
Ringla över crème fraiche-dressing och servera mangosalsa vid sidan av.