
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Nachos är det ultimata tilltugget när du har gäster eller bara vill skämma bort familjen lite extra. Den söta mangosalsan blir ett perfekt komplement till sältan i tortillachipsen, som vi gräddar med riven ost och toppar med crème fraiche.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
100 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Mango
1 st
Citrusfrukt
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Lök
1 st
Chili
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Lägg tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och toppa med ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills ost har smält.

Under tiden, skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Finhacka lök.
Grovhacka koriander.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Blanda mango, en skvätt citrussaft, chili, lök, koriander, salt och en nypa peppar i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda crème fraiche, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera nachos direkt från plåten.
Ringla över crème fraiche-dressing och servera mangosalsa vid sidan av.