Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
2 st
Tomat
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Jalapeno
½ st
Rödlök
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2P].
Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], Tex-Mex och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik.
Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.
Blanda tomat, rödlök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda salladsmix, en skvätt limesaft och cajunmajo [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med coleslaw, fisk, tomatsalsa, jalapeno och resterande koriander.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.