topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska fisktacos

Mexikanska fisktacos

med syrlig kålsallad och kryddig cajunmajonnäs

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Stark
Allergener:
Fisk
Gluten
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

2

Tomat

1

Ekologisk lime

1

Koriander

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten)

1

Jalapeno

½

Rödlök

150

Strimlad salladsmix

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5

Tex-Mex

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

2

Vetemjöl (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3120 kJ
Fett3.1 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater82.72 g
varav socker9.1 g
Protein36.39 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.

Blanda cajunmajo
4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Värm tortillas
5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i 10 s intervaller i micron eller i en torr stekpanna tills uppvärmda.

Servera
6

Duka fram alla skålarna på bordet. Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.