HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikanska Fisktacos
topBanner
Mexikanska fisktacos

Mexikanska fisktacos

med syrlig kålsallad och kryddig cajunmajonnäs

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillasen. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, såväl som koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:SnabbStark
Allergener:GlutenVeteSulfiterSenapÄggFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tomat

1 st

Ekologisk lime

1 portionspåse

Koriander

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten, Vete)

1 st

Jalapeno

½ st

Rödlök

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

5 g

Tex-Mex

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)746 kcal
Energi (kJ)3120 kJ
Fett28.18 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater82.72 g
varav socker9.1 g
Protein36.39 g
Salt4.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

2

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt fisken när oljan är uppvärmd. Stek i 2-3 min per sida tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.

4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och 1 msk av cajunmajon i en salladsskål. Värm tortillas i 10 s intervaller i micron eller i en torr stekpanna tills uppvärmda.

6

Duka fram alla skålarna på bordet. Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med coleslaw, fisk och tomatsalsa. Toppa med jalapeno och resterande koriander.