HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Kryddade Bönor
topBanner
Mexikansk-kryddade bönor

Mexikansk-kryddade bönor

med mozzarella, tomat- och koriandersalsa

Snabblagad

Vad sägs om en syndigt god och snabblagad bönchili till middag? Gillar du nachotallrik? På bara 25 minuter tar du fram stora smaker genom att koka ihop tomatsås, rostad majs och mexikansk kryddmix. Svarta bönor, morot och krossade tortillachips gör rätten matig, och med ett smältande mozzarellatäcke över och fräsch tomat- och koriandersalsa till har du en riktig smakfest att se fram emot!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Koriander

75 g

Hello Mexico kryddmix

300 g

Rödlök

50 g

Morot

1 st

Svarta bönor

½ dl

Majs

Vitlöksklyfta

Tortilla chips

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Tomat

Gurka

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1767.4261 kJ
Energi (kcal)422.425 kcal
Fett20.805 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater46.8125 g
varav socker14.2 g
Protein12.155 g
Salt2.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök och vitlök. Riv oskalad morot. Skölj bönorna och majsen under kallt vatten. Krossa tortillachipsen försiktigt med en kavel.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morotsriv, bönor och majs i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i 1 min. Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

För över bönchilin till en ugnsform och strö över de krossade tortillachipsen. Toppa med riven mozzarella och tillaga i ugnen i 8-10 min, eller tills gyllene och osten har smält.

4

Grovhacka tomat och gurka. Grovhacka koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

5

Blanda tomat, gurka, koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela den mexikanska bönchilin med krossade tortillachips och tomat- och koriandersalsan mellan era tallrikar. Servera med gräddfil och limeklyftor vid sidan av.