Mexikansk-kryddade bönor

Mexikansk-kryddade bönor

med mozzarella, tomat- och koriandersalsa

Snabblagad

Vad sägs om en syndigt god och snabblagad bönchili till middag? Gillar du nachotallrik? På bara 25 minuter tar du fram stora smaker genom att koka ihop tomatsås, rostad majs och mexikansk kryddmix. Svarta bönor, morot och krossade tortillachips gör rätten matig, och med ett smältande mozzarellatäcke över och fräsch tomat- och koriandersalsa till har du en riktig smakfest att se fram emot!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid24 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 burk

Svarta bönor

1 burk

Majs

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Tortilla chips

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2891 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett29 g
varav mättat7 g
Kolhydrater83 g
varav socker24 g
Kostfiber20 g
Protein25 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Finhacka rödlök och vitlök.

Riv oskalad morot.

Skölj bönorna och majsen under kallt vatten.

Krossa tortillachipsen försiktigt med en kavel.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morotsriv, bönor och majs i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i 1 min.

Tillsätt tomatsås och vatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt och peppar*.

3

För över bönchilin till en ugnsform och strö över de krossade tortillachipsen. Toppa med riven mozzarella och tillaga i ugnen i 8-10 min, eller tills gyllene och osten har smält.

4

Grovhacka tomat och gurka.

Grovhacka koriander.

Riv limezest och dela limen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

5

Blanda tomat, gurka, koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

6

Fördela den mexikanska bönchilin med krossade tortillachips och tomat- och koriandersalsan mellan era tallrikar. Servera med gräddfil och limeklyftor vid sidan av.