Mexikansk-kryddade bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddade bönor

Mexikansk-kryddade bönor

med mozzarella, tomat- och koriandersalsa

Vad sägs om en syndigt god och snabblagad bönchili till middag? Gillar du nachotallrik? På bara 25 minuter tar du fram stora smaker genom att koka ihop tomatsås, rostad majs och mexikansk kryddmix. Svarta bönor, morot och krossade tortillachips gör rätten matig, och med ett smältande mozzarellatäcke över och fräsch tomat- och koriandersalsa till har du en riktig smakfest att se fram emot!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

4

Hello Mexico kryddmix

1

Rödlök

1

Morot

1

Svarta bönor

1

Majs

1

Vitlöksklyfta

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

300

Tomatsås

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

1

Gurka, piccolo

Gurka

75

Gräddfil

1

Lime

Ingår inte i din leverans

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)334 kcal
Energi (kJ)1397 kJ
Fett17.51 g
varav mättat5 g
Kolhydrater34.51 g
varav socker4.3 g
Protein10.36 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök och vitlök. Riv oskalad morot. Skölj bönorna och majsen under kallt vatten. Krossa tortillachipsen försiktigt med en kavel.

Koka chili
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morotsriv, bönor och majs i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i 1 min. Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

In med chilin i ugnen
3

För över bönchilin till en ugnsform och strö över de krossade tortillachipsen. Toppa med riven mozzarella och tillaga i ugnen i 8-10 min, eller tills gyllene och osten har smält.

Förbered grönsaker
4

Grovhacka tomat och gurka. Grovhacka koriander. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda salsa
5

Blanda tomat, gurka, koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela den mexikanska bönchilin med krossade tortillachips och tomat- och koriandersalsan mellan era tallrikar. Servera med gräddfil och limeklyftor vid sidan av.