Skip to main content
Mexikansk-kryddad linsgryta
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och tomatsalsa

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 burk

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2817 kJ
Energi (kcal)673 kcal
Fett32.8 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater67.8 g
varav socker21 g
Kostfiber13.6 g
Protein20.9 g
Salt4.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.5 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Häll av vätska från majs och linser.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök med en nypa salt i 2 min.

Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt och peppar.

Gör tomatsalsa
3

Under tiden, finhacka tomat. 

Grovhacka koriander.

Blanda tomat, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, salt, peppar och en skvätt limesaft en liten skål.

Servera
4

Lägg upp linsgryta i skålar.

Garnera med riven ost och tomatsalsa.

Servera med gräddfil och tortilla chips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image