Mexikansk-kryddad linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och tomatsalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 burk

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

75 g

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2820 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett33 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater67.8 g
varav socker21 g
Protein20.9 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Häll av vätska från majs och linser.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök med en nypa salt i 2 min.

Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt och peppar.

Gör tomatsalsa
3

Under tiden, finhacka tomat. 

Grovhacka koriander.

Blanda tomat, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, salt, peppar och en skvätt limejuice en liten skål.

Servera
4

Lägg upp linsgryta i skålar.

Garnera med riven ost och tomatsalsa.

Servera med gräddfil och tortilla chips.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image