
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 burk
Majs
1 paket
Gröna linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ burk
Tomatpuré
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
½ st
Citrusfrukt
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 3)

Finhacka lök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Häll av vätska från majs och linser.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök med en nypa salt i 2 min.
Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.
Sänk till medellåg värme och rör ner majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med salt och peppar.

Under tiden, finhacka tomat.
Grovhacka koriander.
Blanda tomat, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, salt, peppar och en skvätt limejuice en liten skål.

Lägg upp linsgryta i skålar.
Garnera med riven ost och tomatsalsa.
Servera med gräddfil och tortilla chips.