Skip to main content
Thailändsk ananas- och grönsakscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Thailändsk ananas- och grönsakscurry

med korianderpita och jordnötter

Smaka på Thailand med de färgstarka och varierande smakerna i vår lättlagade ananas-och grönsakscurry. Här kombineras potatis, grönsaker och ananas med klassiska kryddor i en krämig kokossås och toppas med jordnötter och färsk koriander. Som tillbehör serverar vi rostade pitabröd med korianderolja.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Senf
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Bakpotatis

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Rödlök

4 g

Ga-Laksa

20 g

Gul currypasta

10 g

Ingefärspasta

25 ml

Sojasås

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Koriander

2 st

Pitabröd

113.5 g

Ananasskivor

20 g

Saltade jordnötter

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3109 kJ
Energi (kcal)743 kcal
Fett36.9 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater85.8 g
varav socker20.1 g
Kostfiber9 g
Protein14.7 g
Salt5.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium17.8 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Finhacka rödlök.

2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek rödlök, paprika, morot och potatis i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

3

Tillsätt Ga-Laksa och gul currypasta och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, ingefärspasta, sojasås, en skvätt ananaslag, vatten, salt och en nypa peppar.

Sjud i 8–10 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

4

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda hälften av koriandern, olivolja och salt i en liten skål.

Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och pensla med korianderolja.

Rosta i ugnen i 2–3 min, eller tills gyllene. Skär pitabröd i kvartar.

Häll av och grovhacka ananas.

5

Skär lime i klyftor.

6

Lägg upp curry i skålar och toppa med ananas, jordnötter, resterande koriander och limeklyftor.

Servera med korianderpita.