Smaka på Thailand med de färgstarka och varierande smakerna i vår lättlagade ananas-och grönsakscurry. Här kombineras potatis, grönsaker och ananas med klassiska kryddor i en krämig kokossås och toppas med jordnötter och färsk koriander. Som tillbehör serverar vi rostade pitabröd med korianderolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Bakpotatis
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Rödlök
4 g
Ga-Laksa
20 g
Gul currypasta
10 g
Ingefärspasta
25 ml
Sojasås
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Koriander
2 st
Pitabröd
113.5 g
Ananasskivor
20 g
Saltade jordnötter
1 st
Lime
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka rödlök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek rödlök, paprika, morot och potatis i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt Ga-Laksa och gul currypasta och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, ingefärspasta, sojasås, en skvätt ananaslag, vatten, salt och en nypa peppar.
Sjud i 8–10 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Under tiden, finhacka koriander.
Blanda hälften av koriandern, olivolja och salt i en liten skål.
Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och pensla med korianderolja.
Rosta i ugnen i 2–3 min, eller tills gyllene. Skär pitabröd i kvartar.
Häll av och grovhacka ananas.
Skär lime i klyftor.
Lägg upp curry i skålar och toppa med ananas, jordnötter, resterande koriander och limeklyftor.
Servera med korianderpita.