Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 3x2 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chiapudding är en god och lyxig frukost som är lätt att förbereda kvällen innan. Vår version innehåller yoghurt för extra krämighet och toppas med mango, passionsfrukt och riven kokos. Vi gör green smoothie med avokado, gurka, mynta, ananas, honung, lime och yoghurt. Det räcker till 2 stora glas – perfekt om du vill förgylla morgonstunden för någon du tycker om. Mangosmoothie med yoghurt och honung som vi serverar i en skål och toppar med granatäpple, rostad mandel och riven kokos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Passionsfrukt
250 ml
Kokosmjölk
75 g
Honung
450 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
3 st
Mango
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Gurka
1 burk
Ananasskivor
1 portionspåse
Mynta
Blanda chiafrön (30 g), kokosmjölk, honung [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt [1 paket] till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnorna med en sked.
Skala och skär mango [1 st] i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Fördela chiapudding mellan glas och toppa med mango, passionsfrukt och riven kokos [1 paket].
Skala och skär mango [2 st] i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Halvera granatäpple, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg mandlar i en plastpåse och krossa med en stekpanna.
Rosta mandlar i 3-4 min, tills gyllene.
Tillsätt mango, yoghurt [1 paket] och honung [1 paket] i mixern.
Mixa i 1-2 min, tills önskad konsistens.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Häll smoothie i skålar och toppa med granatäpple, mandel och kokos.
Halvera, kärna ur avokado och gröp ur med en sked.
Grovhacka gurka.
Skär toppen och botten av lime, och skala resterande lime.
Plocka myntablad.
Tillsätt avokado, gurka, mynta, ananas (inklusive ananasjuice), honung [1 paket], lime och yoghurt [1 paket] i mixern.
Mixa i 1-2 min, tills önskad konsistens.
Häll upp smoothie i glas.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.