Skip to main content
Marinerad rumpstek och rödvinssås
Marinerad rumpstek och rödvinssås

Marinerad rumpstek och rödvinssås

med rosmarinspommes och frisk tomatsallad

Mört kött, krispiga pommes och mustig rödvinssås – låter inte det som den perfekta helgmiddagen? I kväll skapar vi magi i köket och bjuder på en äkta kulinarisk upplevelse. Vi marinerar kött i medelhavskryddor och steker det till perfektion medan vi rostar pommes med rosmarin. Rödvinssåsen får extra smak av sky från det stekta köttet och vi serverar vår middag med en smakrik tomatsallad med gurka, schalottenlök och rucola.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Schalottenlök

2 st

Tomat

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

40 g

Rucola

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3296 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett45 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater58.5 g
varav socker12.3 g
Kostfiber6.1 g
Protein38.4 g
Salt5.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Plocka och finhacka rosmarinblad.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Marinera kött
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja och en nypa peppar i en skål.

Vänd kött i marinaden och ställ åt sidan.

Blanda tomatsallad
3

Skär tomat i klyftor.

Skär gurka i halvmånar.

Finhacka schalottenlök.

Skölj rucola.

Lägg rucola, tomat, gurka, schalottenlök, balsamvinäger, en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vänd sallad precis innan servering.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga rödvinssås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vatten och rödvinssås.

Koka upp och sjud i 1–2 min.

TIPS: Torka inte ur stekpannan, skyn från köttet ger din sås extra smak!

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp kött och tomatsallad på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet.

Servera med pommes och aioli.