topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingwok

Kycklingwok

med nudlar, salladslök och jordnötter

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Taggar:
Barnvänlig
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Röd chili

100

Nudlar

12.5

Honung

1

Koriander

20

Jordnötter

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Morot

1

Rödlök

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)349 kcal
Energi (kJ)1462 kJ
Fett21.08 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater9.72 g
varav socker6.1 g
Protein35.91 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök och chili tunt. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Koka nudlar
2

Lägg i nudlar [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 6-7 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten. Medan nudlarna kokar, blanda ingefära, vitlök, chili, sojasås, honung [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en liten skål. Tips: Skippa chilin om du inte tycker om kryddstark mat.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, morötter, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna möra. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered garnering
4

Grovhacka koriander och jordnötter.

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt ingefärssåsen och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna. 

Servera
6

Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med koriander, jordnötter och resterande salladslök. Servera med limeklyftor vid sidan av.