Krispiga tortillas och svarta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga tortillas och svarta bönor

Krispiga tortillas och svarta bönor

med picklad schalottenlök och koriander

I dag rostar vi tortillabröd till krispiga trianglar. Dessa toppar vi sedan med svarta bönor, stekt paprika och picklad lök. Vi ringlar över gräddfil, smular salladsost och avslutar med att toppa med korianderblad. Njut!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Krossade tomater

1 paket

Svarta bönor

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika, grön

2.5 g

Tex-Mex

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lime

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Schalottenlök

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2639 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett27.1 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker16.2 g
Protein30.3 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Pickla schalottenlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera schalottenlök och skär i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd i schalottenlök i lagen och ställ skålen åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Förbered råvaror
2

Häll av svarta bönor.

Tärna grön paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Rosta tortillas
3

Skär tortillas i 3 cm breda trianglar. 

Placera tortillas i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja.

Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Stek paprika
4

Under tiden, hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
5

Tillsätt krossade tomater, svarta bönor, salt och socker. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp rostade tortillas på tallrikar. Toppa med bönor, paprika, picklad lök, gräddfil, smulad salladsost och koriander.