I dag rostar vi tortillabröd till krispiga trianglar. Dessa toppar vi sedan med svarta bönor, stekt paprika och picklad lök. Vi ringlar över gräddfil, smular salladsost och avslutar med att toppa med korianderblad. Njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Krossade tomater
1 paket
Svarta bönor
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika, grön
2.5 g
Tex-Mex
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lime
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Schalottenlök
1 portionspåse
Koriander
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Smör till stekning
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera schalottenlök och skär i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd i schalottenlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Häll av svarta bönor.
Tärna grön paprika i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär tortillas i 3 cm breda trianglar.
Placera tortillas i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja.
Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.
Under tiden, hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, svarta bönor, salt och socker. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Lägg upp rostade tortillas på tallrikar. Toppa med bönor, paprika, picklad lök, gräddfil, smulad salladsost och koriander.