Krämig iMat- och baconpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig iMat- och baconpasta

Krämig iMat- och baconpasta

med ugnsbakade grönsaker och grön pesto

I kväll svänger vi ihop en fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker och Oatly iMat. Vi kokar rigatoni och lagar en krämig sås med knaperstekt bacon, rostad tomat och zucchini och Oatly iMat, istället för grädde, som smaksätts med pesto och basilika. Dags att sätta sig till bords!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

½ st

Zucchini

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

125 ml

Oatly iMat

(Innehåller Gluten)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3405 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett42.6 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater74.7 g
varav socker10.1 g
Protein29.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.

Finhacka tomat.

Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i 15-25 min, tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika. 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills "al dente", när det återstår 12 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. 

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.

Stek vitlök i 30 sek.

Tillsätt iMat [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och sparat pastavatten [2 msk | 4 msk].

TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak. 

Tillsätt pesto
5

Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.

Rör i pesto, pasta, bacon, bakad tomat och zucchini. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Servera baconpasta i skålar.

Strö över hyvlad ost.

Garnera med basilika.