Skip to main content
Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans
Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans

Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans

med picklad kål- och gurksallad

3.8
(157)

Ikväll går den kulinariska resan till Korea och vi lagar en riktigt härlig vegorätt med färdiga pulled beans som vi steker med BBQ-sås. Vi serverar våra BBQ-inspirerade pulled beans med krämigt ingefärris som fångar upp den underbara såsen, asiatisk majo, chili, och en härligt syrlig picklad kål- och gurksallad.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Senap
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Förskuren spetskål

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

150 g

Jasminris

1 g

Chiliflakes

1 st

Gurka

1 st

Ingefära

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

25 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg, Soja, Senap, Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Ketchup (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)3012 kJ
Energi (kcal)720 kcal
Fett24 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker13.9 g
Kostfiber3.3 g
Protein37.4 g
Salt18.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära fint. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering. 

Gör gurksallad
2

Under tiden, tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda kål, gurka, vitvinsvinäger och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål. 

Massera kål i 30 sek. 

Ställ åt sidan. 

Blanda BBQ-sås
3

Blanda ketchup [1 msk | 2 msk], BBQ-sås, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och hälften av chilin i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans i 3-4 min. 

Under tiden, blanda asiatisk majonnäs [½ paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Tillsätt BBQ-sås
5

Rör i BBQ-sås i stekpannan och blanda väl.

Sjud i 1-2 min, tills tjocknad, och ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris, pulled beans och picklad kål- och gurksallad i skålar.

Ringla över asiatisk majonnäs och strö över resterande chili.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image