HelloFresh
Kikärtstagine

Kikärtstagine

med persilje- och vitlöksbröd

Omfamna en nordafrikansk smältdegel av baharat och dukkah med vår kikärtstagine. Dofterna av tranbär, paprika och krossade tomater kommer att virvla runt i ditt kök som en kulinarisk sandstorm. När vindarna mojnat serverar du denna berbiska härlighet med krispigt persilje- och vitlöksbröd.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcalStark
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 paket

Kikärtor

2 g

Baharat kryddmix

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 paket

Finkrossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Tranbär

(InnehållerKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

Ingår inte i din leverans

dl

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2257 kJ
Energi (kcal)540 kcal
Fett16 g
varav mättat6 g
Kolhydrater71 g
varav socker26 g
Kostfiber17 g
Protein18 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Ställ fram smör* på köksbänken så det blir rumstempererat.Finhacka lök.Kärna ur och finhacka paprika.Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på hög värme. Fräs lök, paprika, baharat och dukkah i 3-4 min under omrörning.

3

Sänk till medelvärme.Tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och tranbär i kastrullen.Låt sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Finhacka persilja. Pressa vitlök.Blanda vitlök, smör*, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål.Lägg resterande persilja i din tagine och rör om.

5

Halvera baguetten [1/2 st, 2 pers] på längden. Skär varje halva i 5-6 skivor och bre dem med vitlökssmör.Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 6-7 min.TIPS: Vill du göra brödet ännu godare, ringla över lite olivolja innan du sätter in det i ugnen.

6

Sleva upp taginen i varsin djup tallrik och avnjut tillsammans med det varma vitlöksbrödet.