HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtstagine
topBanner
Kikärtstagine

Kikärtstagine

med persilje- och vitlöksbröd

Omfamna en nordafrikansk smältdegel av baharat och dukkah med vår kikärtstagine. Dofterna av tranbär, paprika och krossade tomater kommer att virvla runt i ditt kök som en kulinarisk sandstorm. När vindarna mojnat serverar du denna berbiska härlighet med krispigt persilje- och vitlöksbröd.

Taggar:VegetariskStarkUnder 650 kcal
Allergener:sellerinöttersesamjordnötterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

1 paket

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Lök

1.33 msk

Röd paprika

1 dl

Kikärtor

Baharat kryddmix

Dukkah

(Innehållerselleri, nötter, sesam, jordnötter)

Finkrossade tomater

Bladpersilja

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1090.0497 kJ
Energi (kcal)260.5281 kcal
Fett11.6958 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater23.09 g
varav socker8.7 g
Protein9.727 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ställ fram smör* på köksbänken så det blir rumstempererat. Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på hög värme. Fräs lök, paprika, baharat och dukkah i 3-4 min under omrörning.

3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och tranbär i kastrullen. Låt sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

4

Finhacka persilja. Pressa vitlök. Blanda vitlök, smör*, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg resterande persilja i din tagine och rör om.

5

Halvera baguetten [1/2 st, 2 pers] på längden. Skär varje halva i 5-6 skivor och bre dem med vitlökssmör. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 6-7 min. TIPS: Vill du göra brödet ännu godare, ringla över lite olivolja innan du sätter in det i ugnen. 

6

Sleva upp taginen i varsin djup tallrik och avnjut tillsammans med det varma vitlöksbrödet.