
I kväll frestar vi med både söta och salta smaker i en snabblagad och färgglad karibisk rätt. Vi steker fläskkotlett och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt och kokar samtidigt ris som får smak av cajunkryddor. Sedan serverar vi vårt karibiska fläsk med en frisk tomat- och gurksalsa, mynta och kryddig srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Tomat
½ st
Lök
150 g
Långkornigt vitt ris
113.5 g
Ananasskivor
300 g
Fläskkotlett hel
½ st
Gurka
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Mynta
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Mjöl till kött
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, häll av och grovhacka ananas.
Grovhacka myntablad.
Grovhacka gurka och tomat.
Finhacka lök.

Blanda gurka, tomat, lök, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med salt och strö över mjöl.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, ananas och Jorden runt i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt vatten och sjud i ytterligare 2–3 min, tills tjocknat.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp ris, kött, ananas och sky från stekpannan i skålar.
Toppa med tomat- och gurksallad och srirachamajonnäs.
Garnera med mynta.