Skip to main content
Karibiskt fläsk

Karibiskt fläsk

med tomat- och gurksalsa

I kväll frestar vi med både söta och salta smaker i en snabblagad och färgglad karibisk rätt. Vi steker fläskkotlett och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt och kokar samtidigt ris som får smak av cajunkryddor. Sedan serverar vi vårt karibiska fläsk med en frisk tomat- och gurksalsa, mynta och kryddig srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

½ st

Lök

150 g

Långkornigt vitt ris

113.5 g

Ananasskivor

300 g

Fläskkotlett hel

½ st

Gurka

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Mynta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Mjöl till kött

½ msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3240 kJ
Energi (kcal)774 kcal
Fett33.7 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker11.4 g
Kostfiber3.9 g
Protein37.7 g
Salt4.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium415.1 mg
Calcium30.4 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, häll av och grovhacka ananas.

Grovhacka myntablad.

Grovhacka gurka och tomat.

Finhacka lök.

Blanda sallad
3

Blanda gurka, tomat, lök, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Förbered kött
4

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med salt och strö över mjöl.

Stek kött
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, ananas och Jorden runt i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt vatten och sjud i ytterligare 2–3 min, tills tjocknat.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris, kött, ananas och sky från stekpannan i skålar.

Toppa med tomat- och gurksallad och srirachamajonnäs.

Garnera med mynta.