HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisinglaserad Fläskytterfilé
topBanner
Hoisinglaserad fläskytterfilé

Hoisinglaserad fläskytterfilé

med frästa grönsaker och srirachamajonnäs

Vi hoppas att ni har sparat detta recept till helgen, det är nämligen en riktig festmåltid! Vi bryner fläskfilé, hoisinglacerar den, och rostar den till perfektion. Fantastiska tillbehör är ris med salladslök, fräst pak choi och morot med sojasås och sesamfrön, och krämig srirachamajonnäs.

Taggar:SnabbMjölkfri
Allergener:SesamSojaGlutenVeteÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskytterfilé

30 g

Hoisinsås

(InnehållerSesam, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Salladslök

50 g

Srirachamajonnäs

(InnehållerÄgg, Senap)

25 ml

Sojasås

(InnehållerSoja, Gluten, Vete)

5 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1.5 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)713 kcal
Energi (kJ)2982 kJ
Fett29.85 g
varav mättat6 g
Kolhydrater73.24 g
varav socker9.9 g
Protein38.89 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med en nypa salt och bryn i 2 min per sida. 

Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och häll över hälften av hoisinsåsen, vänd så köttet täcks. Rosta i ugnen i 12-15 min. 

Ta ut kött och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Skär pak choi i kvartar på längden.

Skär morot i stavar.

Hacka salladslök.

Blanda vatten [11/2 msk | 3 msk] och srirachamajonnäs i en liten skål till lättflytande konsistens.

4

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek pak choi (skurna sidan ner) och morot tills brynta, 3-4 min.

Tillsätt sojasås och en skvätt vatten, och stek i ytterligare i 2-3 min, tills vätskan är absorberad.

Rör i sesamfrön. Krydda med salt och peppar, och ta av stekpannan från värme.

5

Fluffa upp ris med en gaffel, och rör i hälften av salladslöken.

Skär kött i skivor.

6

Lägg upp ris, grönsaker och kött på tallrikar.

Ringla resterande hoisinsås över köttet.

Ringla över srirachamajonnäs.

Garnera med resterande salladslök.