topBanner
Grekiska wraps

Grekiska wraps

med biffstrimlor, tzatziki och rostade grönsaker

Smakrikt och enkelt är denna grekiska rätt där wraps serveras med vitlöksrostad rödlök, zucchini och paprika, och kryddiga biffstrimlor. Bygg din egna wrap efter behag och snåla inte med den ljuvliga, hemlagade tzatzikin!

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

4 g

Vitlöksflörter

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

200 g

Strimlat nötkött

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

½ st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

2 st

Tunnbröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1870 kJ
Energi (kcal)447 kcal
Fett8 g
varav mättat4 g
Kolhydrater45 g
varav socker14 g
Kostfiber6 g
Protein39 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Skär paprika i 1 cm breda strimlor.

2

Placera rödlök, zucchini, paprika och oskalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Strö över Vitlöksflörter och rosta i ugnen i 15-20 min. Tips: Dela upp grönsaker på två plåtar vid behov.

3

Riv hälften av gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt med händerna. Skär resterande gurka i 1 cm tunna stavar.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Stek biffstrimlor, Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills köttet är genomstekt, 3-4 min. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

5

Placera tunnbröd i ugnen på en ny plåt och värm i 2-3 min. Överför vitlök från plåten till en skärbräda. Skala vitlök och mosa med en gaffel. Blanda riven gurka med yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fyll tunnbröden med biffstrimlor, rostade grönsaker, gurkstavar och tzatziki.