Skip to main content
Franskinspirerad one-pot på kyckling

Franskinspirerad one-pot på kyckling

med potatis, rosmarin och timjan

”One-pot” är ett genialiskt koncept, framför allt när alla är hungriga och tiden är knapp! I den här varianten med kyckling har vi hämtat inspiration från det franska köket. Till kycklingen smörsteker vi grönsaker och kokar ihop allt i en krämig sås med timjan och rosmarin, och så serverar vi en krispig päronsallad vid sidan av. Bon appetit!

Taggar:
Enkel att förbereda
Glutenfri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Småpotatis, förkokt

2 st

Morot

1 st

Lök

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

4 g

Buljong

4 g

Majsstärkelse

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rosmarin

1 st

Timjan

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Salladsmix

½ st

Päron

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten till stärkelseblandning

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2485 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett16.2 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater66.4 g
varav socker15.2 g
Kostfiber11.9 g
Protein40.9 g
Salt2.9 g
Potassium178.2 mg
Calcium33.5 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Halvera potatis. 

Blanda vatten och majsstärkelse i en liten skål. 

 

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt. 

Stek i 1–2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Laga ”one pot”
3

Smält smör i stekpannan (utan att torka ur den först) på medelvärme.

Stek lök, morot, vitlök och potatis i 3–4 min, eller tills mjukt.

Tillsätt timjan, rosmarin, senap, buljong, kyckling, vatten, redningen med majsstärkelse, salt och en nypa peppar. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud under lock i 15 min.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj salladsmix. 

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda salladsmix, päron, olivolja och en nypa salt och peppar i en skål. 

Tillsätt gräddfil
5

Ta upp örterna och rör ner gräddfil. 

Servera
6

Lägg upp maten på tallrikar.

Servera med päronsallad.