
”One-pot” är ett genialiskt koncept, framför allt när alla är hungriga och tiden är knapp! I den här varianten med kyckling har vi hämtat inspiration från det franska köket. Till kycklingen smörsteker vi grönsaker och kokar ihop allt i en krämig sås med timjan och rosmarin, och så serverar vi en krispig päronsallad vid sidan av. Bon appetit!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Småpotatis, förkokt
2 st
Morot
1 st
Lök
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
4 g
Buljong
4 g
Majsstärkelse
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rosmarin
1 st
Timjan
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Salladsmix
½ st
Päron
2 msk
Vatten till stärkelseblandning
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ msk
Olja till sallad

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera potatis.
Blanda vatten och majsstärkelse i en liten skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Smält smör i stekpannan (utan att torka ur den först) på medelvärme.
Stek lök, morot, vitlök och potatis i 3–4 min, eller tills mjukt.
Tillsätt timjan, rosmarin, senap, buljong, kyckling, vatten, redningen med majsstärkelse, salt och en nypa peppar. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud under lock i 15 min.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda salladsmix, päron, olivolja och en nypa salt och peppar i en skål.

Ta upp örterna och rör ner gräddfil.

Lägg upp maten på tallrikar.
Servera med päronsallad.