75 g
Crème fraiche
450 g
Sötpotatis
25 ml
Vitvinsvinäger
200 g
Spetskål
1 st
Rödbeta
1 portionspåse
Bladpersilja
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)g
Fläskschnitzel
12.5 g
Senap
(InnehållerSenap)1 st
Ägg
3 tsk
Socker
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 20-25 min. TIPS: Se till att skära sötpotatisbitarna i samma storlek så de har samma tillagningstid.
Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], socker* [1 msk | 2 msk] och vitvinsvinäger i en skål.
Skiva spetskålen [1/2 st, 2 pers] väldigt tunt. Skala och riv rödbeta. Grovhacka persilja, spara lite till garnering. Blanda ner persiljan, kål- och rödbetsstrimlorna i skålen med crème fraiche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl.
Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en skål. Blanda panko och en generös nypa salt* i ytterligare en skål. Vänd fläskschnitzlar först i ägg* och sedan i panko. Se till att de är helt täckta.
Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan och oljan blivit varma, stek schnitzlarna 2-3 min på varje sida tills de är krispigt gyllene och helt genomstekta. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp schnitzlarna på era tallrikar tillsammans med sötpotatisklyftorna. Servera med krämig rödbetscoleslaw och garnera med resterande persilja. HERO IN REMPS