topBanner
Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

med sötpotatisklyftor och rödbetscoleslaw

Stig in i ett fullsatt konserthus och upplev en Centraleuropeisk symfoni som blir till ljuv musik i både näsa och mun. När du smakar vår fläskschnitzel tillsammans med rödbetscoleslaw och spröda sötpotatisklyftor kommer dina smaklökar att teleporteras till en grönskande alpdal där det enda ljudet som hörs är njutningens eko när det studsar mellan de kala bergsväggarna.

Allergener:mjölksenapglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

25 ml

Vitvinsvinäger

200 g

Spetskål

1 st

Rödbeta

1 påse

Bladpersilja

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Fläskschnitzel

Ingår inte i din leverans

1 msk

Socker*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2594 kJ
Energi (kcal)620 kcal
Fett21 g
varav mättat11 g
Kolhydrater67 g
varav socker14 g
Protein39 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*.

Rosta i ugnen, 20-25 min.

TIPS: Se till att skära sötpotatisbitarna i samma storlek så de har samma tillagningstid.

2

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], socker* [1 msk | 2 msk] och vitvinsvinäger i en skål.

3

Skiva spetskålen [1/2 st, 2 pers] väldigt tunt. Skala och riv rödbeta. Grovhacka persilja, spara lite till garnering.

Blanda ner persiljan, kål- och rödbetsstrimlorna i skålen med crème fraiche. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör om väl.

4

Vispa ägg [1 st | 2 st] med en gaffel i en skål. Blanda panko och en generös nypa salt i ytterligare en skål.

Vänd fläskschnitzlar först i ägg* och sedan i panko. Se till att de är helt täckta.

5

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan och oljan blivit varma, stek schnitzlarna 2-3 min på varje sida tills de är krispigt gyllene och helt genomstekta.

VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp schnitzlarna på era tallrikar tillsammans med sötpotatisklyftorna. Servera med krämig rödbetscoleslaw och garnera med resterande persilja.

Smaklig måltid!