HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskschnitzel
topBanner
Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

med sötpotatisklyftor och rödbetscoleslaw

Allergener:mjölksulfiterglutensenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

30 g

Sötpotatis

12.5 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Spetskål

3 tsk

Rödbeta

Bladpersilja

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Fläskschnitzel

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)557.5701 kJ
Energi (kcal)133.2625 kcal
Fett3.1712 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater19.51 g
varav socker8.3 g
Protein5.1925 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka klyftor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 20-25 min. TIPS: Se till att skära sötpotatisbitarna i samma storlek så de har samma tillagningstid.

2

Blanda crème fraiche [1/2 burk, 2 pers], senap [1/2 paket, 2 pers], socker* [1 msk | 2 msk] och vitvinsvinäger i en skål.

3

Skiva spetskålen [1/2 st, 2 pers] väldigt tunt. Skala och riv rödbeta. Grovhacka persilja, spara lite till garnering. Blanda ner persiljan, kål- och rödbetsstrimlorna i skålen med crème fraiche. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl.

4

Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en skål. Blanda panko och en generös nypa salt* i ytterligare en skål. Vänd fläskschnitzlar först i ägg* och sedan i panko. Se till att de är helt täckta.

5

Hetta upp en rejäl skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. När pannan och oljan blivit varma, stek schnitzlarna 2-3 min på varje sida tills de är krispigt gyllene och helt genomstekta. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp schnitzlarna på era tallrikar tillsammans med sötpotatisklyftorna. Servera med krämig rödbetscoleslaw och garnera med resterande persilja. HERO IN REMPS